'Laat hij die zoekt niet ophouden te zoeken totdat hij vindt..'

Agenda Tafel van Thomas 2020

16 sept

Eenling zijn 

'Velen staan bij de deur, maar het zijn de eenlingen die de bruidskamer binnengaan', zegt logion 75. Eenling worden lijkt een belangrijke voorwaarde te zijn om verder te komen in het Thomas evangelie. Maar wat houdt het in? En hoe wordt je het? Deze cyclus staan 4 teksten centraal die dat verduidelijken.

Data:  wo 16 sept, 14 okt, 18 nov, 16 dec 2020

Tijd:    10.00-12.30 uur

Waar: Schelleschool of Dominicanenklooster                 Zwolle  

Prijs:   225 euro* 

25 sept

Smakelijk eten!

Het Thomas evangelie maakt gebruik van symboliek en metaforen. Een daarvan is het dagelijkse proces van Eten. We bespreken 4 teksten waar dit centraal staat, bijv 'Gelukkig zijn zij die hongerig zijn, de buik van hem die verlangt zal worden verzadigd' en doorgronden welke betekenis deze symboliek heeft en hoe dit van toepassing is op je eigen leven.  

Data:  vr 25 sept, 16 okt, 13 nov, 4 dec 2020  

Tijd:    10.00-12.30 uur

Waar: Schelleschool of Dominicanenklooster                 Zwolle  

Prijs:  225 euro * 

jan

2021 

Kennismakings cursus 

IIn deze Tafel staan 3 willekeurige teksten centraal uit het Thomas evangelie. Je leert hoe je toegang krijgt tot de teksten en je gaat samen met anderen op verschillende manieren op zoek naar de betekenis. Inspirerend, inzichtgevend en verrijkend! 

Data:   Volgt nog.   

Tijd:    Ochtend 10-12.30 of avond 19-21.30 

Waar: Dominicanenklooster Zwolle  

Prijs:   168,5 euro* 

Eerdere thema's die aan de orde zijn geweest afgelopen jaren zijn:

1. Het Koninkrijk

2. Regels en voorschriften

3. Verontrustende teksten

4. Het is in uw zien

5. Wie ore heeft die hore

6. Zaaien en oogsten

De studiegroepen zijn open voor iedereen die benieuwd is, ongeacht achtergrond, voorkennis of ervaring. Je kunt bij elke groep insteken en hoeft ze niet in een bepaalde volgorde te doen.

De maximale groepsgrootte is 6/7 deelnemers.

Als er VOL staat bij de groep, betekent dat het een doorlopende groep is. Je kunt je naam dan op een wachtlijst laten plaatsen. Als er iemand stopt, kan je aansluiten. 

* Het genoemde tarief is excl 21% btw voor ZZP'ers/kleine ondernemers. Is het tarief een probleem voor je, overleg dan even

Gratis eboek

Vul hieronder je naam in en ontvang direct het gratis eboek met heldere en toegankelijke achtergrond info over wat het Thomas evangelie is, waar het in essentie over gaat en wat het zo bijzonder maakt. Je ontvangt ook 2 keer per jaar info over nieuwe cursussen.

Adres: 

't Wasdom

Dominicanenklooster Zwolle

Assendorperdijk 8    

8012 EH Zwolle   

E: mitzigras@kpnplanet.nl

T: 0645486888