'Laat hij die zoekt niet ophouden te zoeken totdat hij vindt..'

Agenda Tafel van Thomas 2020

29

jan

Smakelijk eten!  (VOL)

Het Thomas evangelie maakt gebruik van symboliek en metaforen. Een daarvan is het dagelijkse proces van Eten. We bespreken 4 teksten waar dit centraal staat, bijv 'Gelukkig is de leeuw die door de mens wordt gegeten' (log 7) en doorgronden welke betekenis deze symboliek heeft en hoe dit van toepassing is op je eigen leven.  

Data:  wo 29 jan, 26 feb, 8 april, 20 mei

Tijd:    10.00-12.30 uur

Waar: Dominicanenklooster Zwolle  

Prijs:   225 euro* 

30 jan

Kennismaken met Thomas (VOL)

In deze Tafel staan 3 willekeurige teksten centraal uit het Thomas evangelie. Je leert hoe je toegang krijgt tot de teksten en je gaat samen met anderen op verschillende manieren op zoek naar de betekenis. Inspirerend, inzichtgevend en verrijkend! 

Data:  do 30 januari, 12 maart, 9 april 

Tijd:    19.00-21.30 uur

Waar: Dominicanenklooster Zwolle  

Prijs:   168,50 euro* 

28 feb 

Zaaien en oogsten (1 pl vrij)

In veel teksten wordt gesproken over Zaaien en oogsten. Zo is 'het Koninkrijk van de Vader als een man die goed had gezaaid..' (log 57) en is 'de oogst overvloedig, maar zijn er weinig arbeiders' (log 73). Een zeer veelzijdig thema dat inzicht biedt in een aantal processen waar elk mens mee te maken heeft in zijn leven.  

Data:  vr 28 feb, 3 apr, 29 mei  

Tijd:    10.00-12.30 uur 

Waar: Dominicanenklooster Zwolle  

Prijs:   168,75 euro* 

Eerdere thema's die aan de orde zijn geweest afgelopen jaren zijn:

1. Het Koninkrijk

2. Regels en voorschriften

3. Verontrustende teksten

4. Het is in uw zien

5. Wie ore heeft die hore

De studiegroepen zijn open voor iedereen die benieuwd is, ongeacht achtergrond, voorkennis of ervaring. Je kunt bij elke groep insteken en hoeft ze niet in een bepaalde volgorde te doen.

De maximale groepsgrootte is 8.

Als er VOL staat bij de groep, betekent dat het een doorlopende groep is. Je kunt je naam dan op een wachtlijst laten plaatsen. Als er iemand stopt, kan je aansluiten. 

* Het genoemde tarief is excl 21% btw voor ZZP'ers/kleine ondernemers. Is het tarief een probleem voor je, overleg dan even

Gratis eboek

Vul hieronder je naam in en ontvang direct het gratis eboek met heldere en toegankelijke achtergrond info over wat het Thomas evangelie is, waar het in essentie over gaat en wat het zo bijzonder maakt. Je ontvangt ook 2 keer per jaar info over nieuwe cursussen.

Adres: 

't Wasdom

Dominicanenklooster Zwolle

Assendorperdijk 8    

8012 EH Zwolle   

E: mitzigras@kpnplanet.nl

T: 0645486888