'Laat hij die zoekt niet ophouden te zoeken totdat hij vindt..'

Thomas e-course

Laat je 12 weken lang inspireren door het Thomas evangelie!

 

Starten kan elke zondag

36 mails gedurende 12 weken

Inhoud: Logion 1-12 

Studietijd: plm 15 minuten per mail.

Prijs: 125 euro. 

Wat deelnemers vonden: 

'Weet je wat het mooie is van het Thomas evangelie? Het is per definitie positief. Het geeft je het gevoel dat alle ervaring menselijk en normaal is en dat voelt goed'

'De mails en vragen geven handvatten om de tekst te ontginnen maar in diepere betekenis ook een handvat voor het leven'

'De opbouw van de cursus is heel goed en en zorgt ervoor dat je veel meer eruit haalt dan je alleen zou kunnen. Je wordt als het ware door de tekst geleid. Het helpt je stap voor stap de diepere betekenis te laten ontvouwen vanuit jouw eigen zijn'

'Er ontstaat echt betekenis voor me en dat is bijzonder. Want het is een betekenis waar ik ook wat aan heb, heel to the point! De teksten wekken dat op. 

'Ik vond het superleuk dat ik uiteindelijk een eigen evangelie leek te schrijven' 

Voor wie

Deze E-course is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is en op zoek naar breder inzicht, verdieping, en waarachtigheid. Kennis van het Thomas evangelie of ervaring met het lezen van mystieke teksten is niet nodig. 

INFO

Wil je meer informatie over de inhoud en opzet van deze cursus?

Button

Thomas online

Laat je 12 weken lang inspireren door het Thomas evangelie

thomaslampion.jpg

EMAIL CURSUS 

12 weken een tekst in je mailbox met uitleg, reflectievragen en schrijfopdrachten

Starten kan elke zondag

'Dank dank voor deze mooie en bemoedigende cursus. Het inspireert me en maakt me blij. En het raakt me. Alsof iets in mij dit altijd heeft geweten'.

(deelnemer)

Wil je je graag individueel verdiepen in het Thomas evangelie, maar kun je wel wat ondersteuning erbij gebruiken?

Heb je behoefte aan verdieping, reflectie en wijsheid en wil je dat wel eens op een andere manier doen? 

Zoek je naar mogelijkheden om met een bestaand groepje te werken met de teksten uit het Thomas evangelie zonder externe begeleiding?

Dan is de 12 weekse emailcursus misschien wat voor je/jullie.

Dit is een zelfstudie cursus die zo is opgebouwd, dat je niet alleen kennis maakt met het Thomas evangelie en leest over de betekenis van de teksten, maar ook je eigen wijsheid leert op te diepen aan de hand van de teksten. De cursus leidt dus ook tot persoonlijke inzichten en reflectie. 

'De mails en reflectievragen geven handvatten om de tekst te ontginnen maar in diepere betekenis ook een handvat voor het leven' (deelnemer) 

Opbouw

Elke week ontvang je een nieuwe tekst in je mailbox. Daarbij word je drie keer in die week per mail uitgenodigd om stil te staan bij deze tekst, telkens op een andere manier. Eerst verwoord je je eigen inzichten met behulp van vragen en schrijfopdrachtjes. Vervolgens ontvang je mijn uitleg en interpretatie en reflectievragen. En tot slot verdiep je je opnieuw in dezelfde tekst met behulp van vragen en een tekst uit een andere traditie over dit thema. 

Door deze zorgvuldige opbouw, ontdek je de diepere gelaagdheid van de teksten. In totaal ontvang je 36 mails. 

'De opzet vond ik prettig, zo bleef je de hele week met de tekst bezig en blijft het langer doorwerken. Teruglezend verraste mijn eigen aantekeningen me soms' (deelnemer).

Praktisch

De cursus kost 140 euro voor 1 persoon. Studeer je samen en gelijktijdig met iemand anders? Dan geldt dat de tweede persoon gratis is en kost de cursus 70,00 euro pp. Jullie ontvangen beiden 12 weken lang de emailcursus op een eigen mailadres en kunnen onderling ervaring uitwisselen. De inhoud van de mails blijft altijd beschikbaar, dus je kunt de cursus ook op een eigen tempo doen. 

Studeer je samen en gelijktijdig in een drietal? Dan krijg je er 3 door mij begeleide online bijeenkomsten van een uur bij. Hierin laat ik je zien en ervaren hoe je (diepgaander) kunt werken met de teksten en er meer uit kunt halen. Ook kun je dan vragen stellen die de teksten oproepen. Je betaalt dan 140 euro per persoon, inclusief de 12 weekse emailcursus en de 3 begeleide online bijeenkomsten.  

 

Wat deelnemers zeggen: 

'Elke keer bij een nieuw logion ben ik weer verbijsterd over de cryptische uitspraak en als ik daar dan doorheen ben krijg ik er plezier in en laat ik mijn pen het werk doen. Verrassend wat er uitkomt. Ik voel me er vervuld door.'

'De schrijfopdrachtjes, dat was heerlijk, alles opschrijven wat je denkt, alsof je leegloopt zonder een leegte achter te laten. De toelichting is heel nuttig. Iedereen belicht weer een ander facet, waar ik niet aan gedacht had. Opvallend was jouw oorspronkelijke kijk op de logions. Altijd anders dan de anderen. Prachtig'.

'De opbouw van de cursus is heel goed en en zorgt ervoor dat je veel meer eruit haalt dan je alleen zou kunnen. Je wordt als het ware door de tekst geleid. Het helpt je stap voor stap de diepere betekenis te laten ontvouwen vanuit jouw eigen zijn'

'Weet je wat het mooie is van het Thomas evangelie? Het is per definitie positief. Het geeft je het gevoel dat alle ervaring menselijk en normaal is en dat voelt goed'

'De reflectievragen vind ik verrassend en leuk om te beantwoorden, samen met de boeken erbij die je hebt aanbevolen, is het op een prettige manier intens en ervaar ik veel diepgang.'

'De emailcursus past me juist in deze Corona tijd heel goed. Het geeft me ritme, er is minder afleiding. Ik ben sowieso meer naar binnen aan het gaan en het Thomas evangelie helpt me daarbij' 

'Er ontstaat echt betekenis voor me en dat is bijzonder. Want het is een betekenis waar ik ook wat aan heb, heel to the point! De teksten wekken dat op'.

 

'De wijsheid van het Thomas evangelie is ongekend. Maar de diepe wijsheid die het in iedere deelnemer naar boven brengt, onvoorstelbaar. Een unieke individuele en toch gedeelde ervaring'. 

'

Voor wie

Deze email cursus is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de inhoud van het Thomas evangelie. Kennis van of ervaring met het Thomas evangelie is niet nodig. De emailcursus is ook geschikt voor wie antwoorden zoekt op levensvragen, behoefte heeft aan een dialoog met een wijze meester of meer verbinding wil met een diepe innerlijke bron van wijsheid.  

Individueel studeren vraagt meer discipline. Voor sommigen is dit juist heel prettig, anderen missen de uitwisseling en inspiratie van anderen. Vandaar dat het ook mogelijk is om het in een twee of drietal te doen. Heb je een hele andere wens, bijvoorbeeld om er in een veel grotere groep mee te werken, neem dan contact met me op.